Japon fotografçı
Masao Yamamoto ;fotoğraflarını tanımlama amacıyla numaralandırılmıştır .Bir kaç fotografını isimlendirmiştir.
Nedeni ise fotografla içimizde yaşamın bağlam olduğunu nitelendiriyor.
Yukarıdaki fotoğraf sadece # 1275 olarak bilinir.2008 yılında çekilmiş.
Orjinal boyutu 12.4 × 8.4 cm mdir.
Yamamoto’nun ‘Nakazora’ dizisinden. Nakazora kelimesi Budizm’den türetilmiştir ve çeşitli aralarındaki boşluk, boşluk, yüzen, gökyüzü ve yeryüzü arasında “kuşların uçtuğu yerde” bir kararsızlık, kararsızlık tanımlamaktadır. Çevresinde boş alan var, alanda gözüken sadece birkaç ince dalgalanma ve suyu arka planda yamsıması.
-Bildiğin maymun fotografı dediğinizi duydum.Japon fotografçının fotografı tanımlamasını okuyun .
Buz donar ve kürkünü sivri yapar. Gözleri kapalı ve ifadesi huzur ve lütuftur.Suda ve havada, kaplıcadaki buharlı sıcaklıkta ve soğuk dağlarda soğuk, uyku ve uyanıklık arasında, vücudunun yerçekimi ile ruhani ışıltısı arasında yansıması.
Yamamoto’nun fotoğrafçılığı Zen Budizmi, Şintoizm, Taoizm ve Japon estetik geleneklerinden kaynaklanan duyarlılıklarla doludur. Boşluk, wabi-sabi, haiku, yûgen gibi manevi ve estetik kavramları çalışmalarına yansıyor ve bu kavramları barındırıyor.
Masao Yamamoto japon fotografçı kimdir?
1957 yılında Japonya’nın Aichi Eyaletindeki küçük, yarı kırsal Gamagori Şehrinde doğdu. 20’li yaşlarında fotoğrafçılığa dönmeden önce sanatçı Goro Saito’nun altında güzel sanatlar ve yağlı boya okudu. Bugünlerde göl ve dağların, antik ormanların, türbelerin ve çayırların bulunduğu Fuji Dağı yakınlarındaki kırsal bölgede yaşıyor.
Sanatçı konularının çoğunu doğadan çeker – manzaralar, kuşlar, ağaçlar, çiçek, böcekler, hayvanlar, çiçekler, yapraklar, kayalar, su kütleleri, bulutlar, kuş yuvaları.
Gezici bir fotoğrafçı, yürüyen, gözlemleyen, zamanını alan, ilgisini çeken, onu hareket ettiren her şeyi fotoğraflayan biri.
“Fotoğraf çektiğimde açık bir zihinle başlıyorum. Neyi fotoğraflamak istediğime dair kesin bir fikirle başlarsam, ilginç bir olayı veya nesneyi özleyebilirim. Bu yüzden açık bir zihinle başlıyorum ve her türlü nesneyi fotoğraflamaya çalışıyorum. ” – Masao Yamamoto
Yamamoto, siyah beyaz (veya bazen renkli) 35 mm filmli bir Nikon F100 kamera kullanıyor.Fotoğraflarının çoğu avuç içi kadardır.
Genellikle baskılarını yaşlandırır, onları çayla lekeler veya tonlar, kendi gözyaşlarıyla lekeler, bazen üzerlerini boyuyor.
Fotograflarını elleri ile ovalayarak patine ediyor,kırıştırıyor,çiziyor ve yıpranmış görünene kadar cebinde taşıyor.
Her baskı boyutu, bireysel işleme, tonlama ve aşınma bakımından benzersizdir.